Зашто би дете требало да тренира кикбокс?

Индивидуални спортови као што су бокс и кикбокс, су одлична активност за децу, којима се кроз тренинг ових спортова пружа мноштво бенефита и то не само физичких.

Кик Бокс за најмлађе

Мада постоје одређене предрасуде код родитеља у вези ових спортова, у клубу који има искуство дугогодишњег рада с децом и квалитетног и стручног тренера, деца могу да имају више користи него у било којем другом спорту.

Учествовање на овим тренинзима помаже деци у изградњи чврстог самопоуздања, самопоштовања, а постоји и систем мотивације ученика да остварују добре резултате у школи. На тренинзима ће научити шта значи постављати циљеве и истрајно вежбати до испуњења истих.

Главних 10 разлога због којих би ваше дете имало користи од тренирања ринговних борилачких спортова су:

1. БОЉИ РЕЗУЛТАТИ У ШКОЛИ

Више истраживања је пронашло везу између захтевне физичке активности и успеха у школи јер се ослобађањем вишка негативне енергије кроз интензивне вежбе као нпр. на боx џаковима утиче на побољшање концентрације и боље резултате у школи. Поред тога тренер захтева добар успех у школи и наградјује оне који имају добре оцене и који се поправљају.

2. БОЉЕ СОЦИЈАЛНЕ ВЕШТИНЕ

Помислите шта све може да се научи током тренирања борилачких спортова: поштовање правила, самоконтрола, социјализација са другарима из клуба, уважавање противника, итд.  Деца се кроз такав тренинг боље опуштају и склапају познанства и трајна пријатељства. Зато и не чуди чињеница да деца која су активна у борилачким спортовима одрастају у праве лидере и снажне личности.

3. ПРЕВЕНЦИЈА УПОТРЕБЕ ДРОГЕ И АЛКОХОЛА

Деца која теже врхунској форми и подлежу антидопинг контролама сигурно неће  користити дрогу или алкохол, док ће тренер који поставља правила о понашању, служити као појачани коректор у сталном повећавању свести о штетности и погубном резултату болести зависности.

4. ПОБОЉШАЊЕ САМОПОУЗДАЊА

Деца која се баве боксом и кикбоксом временом стичу веру у себе и уз позитивну подршку и подстицај од другара и тренера, имају далеко више сампоуздања од оних који се не баве овим спортом. Истраживања су показала да деца из борилачких спортова поготово ових који важе за најтеже имају већи степен самопоуздања у односу на друге спортове.

5. ПРЕВЕНЦИЈА ГОЈАЗНОСТИ

У данашње време све је више гојазне деце а већина њих ће израсти у одрасле гојазне особе уколико се на време не укључе на неку физичку активност (нормално уз избалансирану исхрану). Један од најбољих начина да се смањи ризик од обољевања су редовни тренинзи бокса и кикбокса који су и најпознатији као жестоки “сагоревачи масних наслага”. Такодје на тренингу се доста разговара и о здравој исхрани.

6. ЕМОЦИОНАЛНА КОНТРОЛА

Учење и активно учешће у спорту је добар начин за децу да науче да контролишу своје емоције. Увек ће бити победника и губитника, а деца треба да буду спремна и на једно и на друго. Тренирајући, деца ће научити да решавају проблеме што је значајан фактор у емоционалној контроли.

7. НАПОРАН РАД = РЕЗУЛТАТ

Што раније успете да искомуницирате са дететом да је добар резултат производ напорног рада, то боље за њега. Не постоји замена за напоран рад. Принципи које деца уче кроз бокс и кикбокс ће остати у њима целог живота – како у школи тако и током радног века.

8. БОЉЕ УПРАВЉАЊЕ ВРЕМЕНОМ

Деца уче да уклапају своје спортске и ваншколске активности са редовним обавезама као што су домаћи задаци и кућни послови. Вештина управљања временом ће их довести до добрих резултата у школи а касније и у пословној каријери. На тренингу се деци задају планови и распореди часова тренинга и редовних кућних обавеза.

 

9. ИЗГРАДЊА ТИМСКОГ ДУХА

Нема бољег осећаја него да будете део неког клуба. Деца која се баве борилачким спортом изградиће пријатељства са другарима из клуба и тренерима који ће им бити од користи да се снађу и у школи и у даљем животу. Кроз ове везе деца граде тимски дух, уче како да на миран начин реше конфликт, као и како да пруже подршку и охрабрују друге око себе.

10. ПРАВИЛА И ПРАВИЧНОСТ

Деца, кроз спорт, уче да поштују правила и да због непоштовања истих сносе последице. Она ће им помоћи да унапреде спортска искуства, али и да науче на искреност, истинољубивост и на то шта је правилно, а шта није. Такодје ће стећи осећај да се увек залажу за правду и правичност.

Ако желите да тренирате са нама

 

Пронађите нас

Адреса клуба: Љутице Богдана 1а,

Стадион ФК Црвена Звезда

 

Позовите нас

Teл: +38164 21 42 133

Teл: +38164 22 52 120

Teл: +38165 44 33 556

Пошаљите нам е-маил